esmaspäev, 5. oktoober 2015

PÄEV

Täna öösel tuleb külma. Tegin keldri ukse lahti, et jahe õhk ka sinna läheks. Korjasin õunu.

Neli päeva tagasi... pilvealusel sumedal hommikul pildistasin suvedaalia õisi. Suvel ei pannudki tähele kui soojad nad tegelikult on.





Täna hommikul tõusin varakult ja joonistasin oma eelmise päeva mõtte aia suuremaks tegemisest üles. Kes seda niidab? Tegelikult ega aed eriti suureks muutu ja liigirikkamaks ka mitte... puud tuulekaitseks ja viljapuud.
Päeval hakkas pea valutama, sest olin hommikuse õhinaga tee tegemata jätnud. Lõpuks oli nii sant olla, et lausa iiveldama ajas. Otsustasin organismi väikse õhtu-eelse rattatiiruga kosutada, ehk liiguvad asjad kehas paika. Asjaks võtsin ühe sarapuu külastuse, et ehk leiab veel selt viljakalt põõsalt natuke pähleid, et kasutada neid oma aia plaani jaoks ära.

Teel sinna möödun alati sellest männist, püstiste okstega männist. Püramiid või sammas on vale öelda. Metsa-äärsed lehised istutas kunagi metskond, aga kas ka selle eripärase männi. Ei tea.
Sarapuu oli kõik viljad metsa-asukatele andnud; mulle oli jäetud ainult kestad.

Vaatasin siis raagremmelgaid ja teisi puid.

Raagremmelgas. Raagremmelgas hübriidub vahel teiste pajudega. Seetõttu võib näha mitmesuguse olemisega raagremmelgaid. Puu paljuneb ainult seemnetest.

Palett: saar, jalakas, kask, vaher, remmelgas, kuusk.

Kask, vaher.

Jalakas on rahu.

Need kullased on raagremmelgad.

Pajud. Nende täpsem määramine võtaks aega...

See paju teiste vahel on ju päris vinge! Mustjas paju?

Siin on raagremmelgas vallutanud kogu ala. Ei saa arugi, kas oli siin rohumaa või metsamaa. Raagremmelgas lämmatab oma kiire kasvuga kõik teised puud.

Need raugaeas raagremmelgad elavad elumaja sees. Talu nimi oli Aia.

Raagremmelgad koos harilike elupuudega. Esiplaanil on enelad ja kibuvitsa kultivar.

Aia.

Tee järgmise taluni, mis samuti ammu lõpetanud. Metsalõikajad on vahepeal läbimatuks muutunud tee läbitavaks teinud. Metsadest on kolmveerand maha võetud.

Aia...




1 kommentaar:

  1. Männid võivad olla tõesti väga eripärase kujuga, iseenesest. Mul ka männikus üks hall mänd on otsustanud sammas olla. Pajud ja remmelgad on toredad. Ja need kolm viimast pilti...mulle meeldis :D

    VastaKustuta