Vilja koor 'Valge klaarõuna' moodi kuiv, kuid paksem. Poogitud haru viljus 3 aastal, seega varakult.
'Tallinna pirnõun' kasvatab püstised sihvakad oksad; puu on sel aastal saagist lookas. Puu all on juba pehme viljalihaga magusaid vilju. Sordi puuduseks on mõrkja maitsega koor ja köögiõunana ei oska tema magedat viljaliha kuidagi kasutada. Puu on suur ja vana, üks stabiilsema saagiga sort minu aias, noorena, esimesed 20 aastat ei tahtnud ta kuidagi saaki anda. Hindan tema klaasjaks muutunud vilju... on briljantse maitsega, neid söön ja nende juures ei mõju koor mitte kuidagi mõrkjalt.
Pirnõuad tippajal.
Peale nende on mu aias veel 'Valge klaarõun', 'Krügeri tuviõun', 'Martsipan' ja 'Suislepp', aga neid ma esile ei tõsta - 'Martsipanist' plaanin hoopis loobuda, viljad on tuimad-maged ja 'Suislepp' ei saavuta jahedal suvel peent maitset ja küpsemine kattub varajaste sügisõuntega.
Põnev.
VastaKustuta