kolmapäev, 24. mai 2023

Aed

Aed, aed. Aias on tuhat kaadrit, aga las nad olla. Eelmisel aastal oli öökülm mis ühe hübriidse kirsisordi õied võttis, kahju oli. Sel aastal katsin külmadel öödel puu topelt-kattelooriga, viimasel külmal ööl juhendamise kaudu, et ei tekiks kasvuhoone efekti, eks näis... . Ma ei ole uurinud, et kas räägitud -7 meil oli. Ühel päeval siiski hakkas miinust kerima enne südaööd, aga siis -4 madalamat temperatuuri ei näinud. "Viimasest" külmast ööst ei tea ma midagi.

Varestest üks jääb dotseerivalt pesa juurde, kuldnokkade pesakastid sidistavad, linavästrikul on pojad, rästasas lendab ootamatust kohast ootamatus suunas. Kaks ööbikut on vist-vast liiga lähestikku laulma sattunud. Aastast-aastasse on aias laulnud johncagelikku noodikirja (vastuolu) püüdlikult lugev ööbik. Nüüd on glaudedebussylik konkurent ilmunud. Ma ei tea, kas see on kummaline, et esimesel juhul tahan lõpetatust-vormi, teisel juhul pisut toorust. 

Valitud iluõunapuu seemik rõõmustab õierohkuse ja vitaalsusega.

Eile külvasin kuki, kastsin kümme meetrit vagu  nelja ämbri veega. Kohev aiamaa muld täieliku põua tunnuseid ei näidanud, siiski on külvid tugevas vee puuduses. Täna kaevasin kaks poeedinartsissisorti vana lillepeenra kohalt välja - seal on põud.


1 kommentaar:

  1. Anonüümne27.5.23

    Tühja sest hübriidsest kirsist. Looduslik valik.
    Raivo, kuidas Liberty poogendid arenevad?
    Vahur

    VastaKustuta