teisipäev, 9. mai 2023

Pikk nädalavahetus Tallinnas

Sõpradele rääkisin, et pole Tallinnas käinud 9 aastat ja 11 kuud, aga valetasin, oma märkmeid vaadates... 9 aastat ja 5 kuud. Ja miks siis Tallinnas käisin, ei mäleta. Võibolla keegi teab? Mäletan vaid üht pealtkuulatud vestlust; detailideni, aga mis oli minul asja?

(Tal)linn on nagu lõputult vannitoas remonti tegev naabrimees. Ja 9 aastaga on palju ehitatud. Vaatamist kui palju. Muutus tekitas igasugu mõtteid; aga kasutasin muuseumipiletist vaid pool. Distantsi tajumine on mõnu(aine).

Tallinn:
harilik pöök 'Atropunicea',

kõrgetüveline sarapuu (Corylus colurana),

tahan arhitektuuris näha vormikeelt; sellel tornil on. Aga kahjuks, enamasti püütakse (kõrg)hoonetele anda visuaalne elavus pelgalt värvilaikude ja triipudega, nii kukuvad hooned välja sitsikitlite ja nöörkeraamikana.

Pühapäeva õhtul võtsin Vanalinnas ühe roa ja kolm õlut.

Öömajas...


Sukulptuuri looja ütles usutluses, et töö sündis põhjaliku ja pika mõttetöö tulemusena. Kuigi mul pole "Estonia" juurde-ümberehitamise vastu midagi, siis siiski uus pargi kujundus meeldib mulle väga. Mulle meeldib kui park lisab ehk kajastab skulptuurina kujutatud isiku kaasaja tunnetust. Selles mõttes on tallinna Pätsil rohkem vedanud kui tartu Tõnissonil. Et ei võetaks minu arvamust pelgalt komplimendina, siis lisan, et põhjalik ja pikk mõttetöö võib olla sama õõnes nagu mõni spetsialist, professionaal, tark või tunnustatu.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar