kolmapäev, 29. september 2021

"Matsalu piirkonna puhkekohad"

Sissejuhatuseks üks vana ja must nali Pärnumaalt.
Üks jahiseltskond Pärnumaal:

"Kes tabas?"
/.../



Ilu Mikk Pikkmetsa mõistes.

Ilu kohaliku elaniku mõistes.

Unustamatu suurte kingadega visionäär Mikk Pikkmets lõi ilu. Mõtlesin pikalt, kas kasutan seda nime, et ta ei saa oma kaitseks enam midagi öelda. Aga nagu näha, kasutan, sest Mikk Pikkmets oli vääritu valetaja, valetas seal, kus poleks vaja olnud. Inimestele, kes imetlevad tema toodud kaasaegset tänavavalgustust, neile võin "õrnaks" vääritu käitumise näiteks tuua tema valimisliidu propaganda kujunduse kaaperdamise Lääneranna Teatajasse ja valda, millega lõi kogu valla inimeste maksude eest ainult oma liidu propagandat, see tegevus jätkub kahjuks senini (vaadake seotud inimesi). Kuidas vääritud ollakse ja lastakse olla? Ju ei mõisteta seal diktatuuri olemust. Lätis keelati selline asi ära; tegelikult ei ole mingit põhjust ebaausaid võtteid kasutades võimu järgi januneda. Võimujanu kustutab ka aus ja teisi lugupidav toimetamine.

Uus truup on endisest palju väiksema diameetriga ja kuidagi veidralt õhus. Sel suvel lisatud kraaviperve "kindlustused" juba lagunevad.

Puhke- ja virgestusala.

Puhke- ja virgestusala. Suurefraktsioonilise killustiku all paikneb tonne vana asfalti tükke ja tolmu.

Asfalditükid ulatuvad veeni. Rõhutan, Keskkonnaamet probleemi ei näe.

Lääneranna vallavalitsuse ehitustegevuse on heaks kiitnud Keskkonnaamet, kuigi ehitus toimus ranna või kalda ehituskeeluvööndis, ranna või kalda piiranguvööndis ning maaparandushoiualal. Lisaks toimuvad siin üleujutused ja koht on ka veevalgla ala. Ei saa märkimata jätta, et üks kupatuse osapool on MTÜ Terra Martima, kelle esindaja on Nele Sõber, olles samal ajal Keskkonnaameti looduskaitse korraldamise osakonna projektijuht.

?
[Aasta hiljem nimetasime jõkke ohtlikult turritama jäänud neli viltust sillavaia 4-venna sillaks (alles on vaid neli siia-sinna posti) ehk Lääneranna vendade hiilguse musternäiteks.]

Vihmased päevad augustis.

Vana paatide veeskamise koht, kust mõned privaatsust hindavad inimesed ka ujumas käisid, on nüüd mullitava-läppunud sogase veega, varem settis seal vesi ruttu, enam ei setti. 

Virgestumisega kaasnevad loomulikud nähtused. Käimlat paigaldada ei saa, on üleujutusoht, aga ehitada sai... ilma keskkonnamõjusi hindamata ja seadusi rikkudes.

Eks see foto iseloomustab Lääneranna valla ametnikke ja Nele Sõber & Co-d väga ilmekalt.


Lõpetuseks üks vana ja must nali Pärnumaalt.
Üks jahiseltskond Pärnumaal:

"Kes tabas?"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar