laupäev, 7. august 2021

K. K. 19

Üks jumikas õitses trepi ees platsil, plats jäi niitmata, sest muruniiduki telg väsis-murdus. Õied tuletasid meelde, et sel aastal polegi lilleaasa külastanud. Vist ei lähegi, kui siis homme, ja kes nüüd veel õitsevad. 

'Gartenperle'.

A. tahtis, et näitaksin oma aia lemmikvaadet. Ma ei kujuta ette, et niidaksin vaatest naadid ära, rapitud ja lage oleks igapäevane vaade toakese aknast.

A. saatis mulle lingi kauni kodu lookesele, et sai selgeks, mis on see kaunis, oli kaunis väsitav lugu olnud. Jah, minuski tekitab meedias esitatud kauni kodu kuvand nõutust, kõik on enam-vähem ühte moodi. Kriteeriumid ongi üks lihtne lugu, igav lugu. Mina nimetan tänapäevast aiandus-ajakirjandust, ja mitte ainult aiandus-ajakirjandust oo jee ajakirjanduseks. Oo jee lobedal jutul puudub reeglina üldistusvõime, kujundid juhtuvad olema lobast. A. saadetud lingis oli ka üks välte viga, ilmselt jäi sisse lause sõnastust muutes ja "kapsaline" ning "piprad alles loovad kaunu" on köögikata leksika. Mul ei ole kaunite kodude aiaomanike aias toimetamis-viiside vastu mitte midagi, ise teavad. Aga kui üks mõtteviis muutub digtaadiks, näiteks, kogukonna aktiiv leiab kellegi (nt. vallamajast) lihtsameelse sõnumiviija marureaktsioonist (fašismist), et teie  k o d u  ei sobi kogukonda, siis on kogukonnas toimunud küll üks piinlik juhtum.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar