reede, 9. oktoober 2020

Mis see nüüd oli?

Postimees: Keskkonnaministeerium annab aru Eesti metsanduse olukorrast.
Toimub pressikonverents "Metsandusest ja arengukavast". Pika laua taga istuvad 6 inimest. Kõiki siin ei maini.
Keskkonnaminister Rene Kokk välistab võimaluse, et kehtiv arengukava on koostatud valel või ehk puudulikul alusel, mistõttu jutt üleraiest pole võimalik, vastupidi, arengukavades lubatud raiemahtu pole kummagi kümnendi ajal saavutatudki.
Rahandusminister Martin Helme püstitab korduvalt hüpoteesi nõudest, metsade raiumine lõpetada ja jätkab sama tühjalt kõmistades. Sant kuulata. Lollitamine ja müra tegemine.
Vahepeal teeb ettekande Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala. On pannud oma ettekande pealkirjaks "Keskkonnaandmete usaldusväärsus". Toon mõned tsitaadid:
"Inimesed keda ma olen seal kohanud ja keda me seal peame on sõna-selgelt eksperdid ja ei olnud ma varem näinud nõnda pühendunud töötajaid."
"Kas võiks põhimõtteliselt iga puu ükshaaval üle mõõta? Vastus on, et loomulikult võiks. Iga puu kõrvale oleks inimene panna seisma, seda kasvu jälgima, ka saaks, aga no see ei ole ilmselgelt võimalik." (Oi jah, ega ta midagi valesti ütle, aga debiilselt paneb sellegipoolest, jällegi sisutühja müra tekitamine ehk lihtsalt möla.)
Ühel Taimar Ala esitatud projektsioonil on tekstilõik: Metsaomanik ei saa tulemust mõjutada, kuna ei tea proovitükkide asukohta. Ta lisab: "Proovitükkide kordinaadid ei ole kättesaadavad arusavatel põhjustel, sest muidu on siin ka olemas analoogilisi näiteid, et me hakkame nägema väga, võibolla väga imelikke anomaaliaid metsas juhtumas just nimelt nendel kordinaatidel, ehk et me tahame, et seal protsessid areneksid nii nagu nad parasjagu arenema peaksid ilma liigse sekkumiseta." (Kehakeel: puudutab nina.)
Räägib ka ebamääraselt, et on proovitud kasutada sateliitide andmeid ja tuleviku suundumustest. Aga neid kirjudel slaididel näidatud täpseid metoodikaid pole ju seni esitatud andmete kogumisel kasutatud. Seega Taimar Ala räägib hoopis millestki muust ümarast, selle asemel et tõestada keskkonnaandmete usaldusväärsust.

Niisiis, milliste "vale müütide kummutamine"-nopitud tsitaat pressikonverentsilt- siis toimus?


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar