pühapäev, 10. aprill 2016

TAVALISTE LILLEDEGA AED JA TAVALISED KEVADTÖÖD

Praeguse aiaala puud on istutatud. Lõket tegin eile. Täna käisin metsas, tõin pihlakataimi, pookisin õunapuud ära. Nüüd on aias kaks uut õunasorti ja üks mis juba on... teisest kohast võetud pookeoksad on puult, kes näib vähem regresseerunud, seepärast siis.

Minu tagasihoidliku toa laest võiksid rippuda mandliküpsised ja ahjupotid raguuga. Hiired on 1/3 ja veel natuke krookustest ära söönud.


Hiir elab ikka siin; miks ta peakski ära minema. Eile ajasin koopa kinni...









Tulbid.


9 kommentaari:

  1. Kuidas mesilased? Meil oli kuuest tarust neljas hiir sees. Hoolimata võrkudest tarusuus jne. Ilmselt mahub nälginud hiir võrgusilmast läbi...või poevad nad juba poegadena tarru. Sellist hiirerünnet pole varasematel aastatel olnud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui hiir sisse-välja käib, siis ta tassib mesitarru ilmselt ka talvist pesamaterjali, puulehti ja kõrsi. Hiired on uskumatult võimekad; üks aasta jälgisin nende tegevust sülemi püüdmiseks mõeldud kergtarus - pisike loom hüppas nagu lingust visatult hops lennulauale ja edasi... . Ta oli küll lennuava pisut kõrgemaks närinud.
      Lennuava ette tõstetud lennulauda on hiired ja võibolla ka nugis närimas käinud, aga seda märgates, on seal vahel metallist asi töö lõpetanud.

      Kustuta
  2. Nii ilus, oi mulle meeldivad need naturaliseerunud "tavalised"- erilised lilled. Ja mesilane on vahvalt pildile tabatud.

    VastaKustuta
  3. Vaat selle ahjupottide idee poolt oleksin ma kahe käega. Kellel on aega ja tahtmist kevadel ja suvel kusagil pliidi ääres aega raisata. Sööma aga õnnetuseks peab ja söök võiks ka maitsev olla.

    VastaKustuta
  4. Sellised kevadpäevad on aasta parimad!

    VastaKustuta
  5. Minu meelest pole kevadel ükski lill tavaline ja mida rohkem neid koos, seda ilusam see kevadine aed on

    VastaKustuta
  6. mina arvan ka, et kevadel teevad paju tavalisi kokku imelise :) aga ahjupotid laes, oi kellele see ei meeldiks, mandliküpsised muidugi ka :)

    VastaKustuta
  7. These photos are fantastic! They really capture spring.

    VastaKustuta
  8. Kevadlilli ei ole kunagi liiga palju. Ilusad pildid sydamlike vaatenurkadega.
    Oleks neist hiirtest siis mingit kasu ka...

    VastaKustuta