neljapäev, 16. oktoober 2014

LÕIKUSTÄNUPÜHA JA JÄRGMINE PÄEV

K käis Ingerimaal, mina Eestimaal. Sõitsin mitte eriti suure ringiga Tartusse, et seal aega viita ja tema tehtud Ingeri küla piltide seina-panemisel võibolla abiks olla.

Tee läks üle Vooremaa.

Saadjärv.

Üle põllu paistab Äksi kirik. Voldi küla.

Maakohtades loen tihti igasuguseid kirju: mõni müüb traktorit või pakub koera või ostab ka juba raiutud metsamaad või siis saan teada, et kolm kuud tagasi oli pidu; kiriku uksel oli üks kirjarida teiste vahel: 12. oktoober - lõikustänupüha jumalateenistus.

Maakividest ja savi-tellistest seintega ja plekk-katusega hoone sees on veel üks puust hoone.


Sellised need vooretipud on.

Ugandi lavamaal
Võnnu kirikus lõpetati lõikustänupüha jumalateenistust söögiga.



Plaan oli veel mõnda kanti külastada, aga ühes aias hakkas vihma sadama ja lopsakalt. Läksin Tartusse. Linna piiril lõppes suur sadu; tassisin seal mööblit ja jõin veini, mingil hetkel tuletasin meelde viisi, et kuidas piltide riputamise õngenööri pikkust saab jooksvalt reguleerida, siis läksin magama.

Aia maanurk oli tõesti väga kollane; madalamate kohtade talud olid uppunud kollasesse. Aed, mida külastasin, oli kõrgema koha peal.
Uks sellesse aeda: http://tagatalu.blogspot.com/





-

Järgmine päev...
Toomemägi.







Emajõe äär.

Jälle Toomemägi.





Ja siis näituse avamine Ingeri Seltsi majas. Üks rahvatants ja üks rahvalaul - rõõm, rõõm.


Päev lõppes linna serva mõisas; mul oli au ahjust kuumad kapsapirukad ja moonirullid välja võtta.



2 kommentaari:

  1. see külaskäik oli tore üllatus :) ja see hall maja, mis oleks nagu just sellesse kohta seal Toome nõlval asetatud - oh, Tartu mu kauane kodulinn, see on endiselt ilus ja ilusam veel

    VastaKustuta
  2. Vana Tartu oma parkidega on alati kaunis. Kogu Tartumaa on täis ilusaid ja huvitavaid kohti. Sügisel näeb asju selgemalt.

    VastaKustuta