kolmapäev, 16. oktoober 2013

ÜKS TEINE MAAILM

On unenägude maailm ja see maailm ja siis veel Üks Teine maailm, need pildid siin on Ühest Teisest maailmast... seda maailma ei saa enam pildistada. Unenägusi pole keegi pildistanud.

Hoovil oli seest õõnes saar, Fraxinus excelsior, ühe rähniauguga ja seestpoolt sipelgakäike täis. Ülevalt võis pisem inimene puusse uppuda, põhjani õõnes, kõhe. Suvise pildi paremal pool on näha tema tohutu kasvujõud, sellest sai lammastele lehiseid ja nagu näha, mõnegi pliiditäie. Ja kasvas edasi.

Ees on kiviktaimla; taga saun ja vaher, Acer platanoides. Selles aias olid/on küla kõrgeim pärn, Tilia cordata, jämedaim vaher ja uhkeim hobukastan, Aesculus hippocastanum ja mänd, Pinus sylvestris.
Seesama vaher lõhkuski sauna. Pole enam kumbagi. Elumaja suhtes õnnelik õnnetus.

Saun.

Aed.

Laut, mis algselt oli ehitatud aidaks.

Vana tee.

See suur kivi, taamal paremal, mis ebaloomulikult maa peal on, oli kunagi maapinnaga täiesti tasa - maa sees. Kadastike tukkasi, millele nimesi mõtlesime, ei ole enam, ja lambaid. Ahvi tukk ja Kota, Täpi ja ...

See pilt on tehtud suure kivi taga oleva vahtra otsast. See kõik oli Selle talu maa. Parempoolne aia joon, mis praegugi oleva vahtra alt läbi jookseb, oli/on küla piir. Valge tee üle naaberküla põldude rajati nõukaajal.

Selline ta siis oli.

Arhitektile.

2 kommentaari: