teisipäev, 18. aprill 2023

Pookimisaeg

Ilmad on küll ilusad, aga põhjakaare tuul teeb... . Eile vaatasin, et õunapuude pungad on arenguga sealmaal, et paras alustada pookimistööga. 

Pookeoksad olid 26 päeva hoiul kõige odavamas külmkambris.

See on leid ühe kraavi kaldalt; koprad on emapuu hävitanud. Puu kasv on spur-tüüpi. Puu on saagikas, aga viljad ei säili hästi - õunte koor läheb pruuniks nagu liiga jahedas hoitud antonovkatel. Poogin puu ümber.

Pookisin suhteliselt külmahella sordi (kirjanduses mainitakse kuni miinus 30 kraadi), seetõttu tegin poogendid kõrgemale ja kui midagi nihu läheb, siis saab kontseptsiooni muuta. Suvel lõikan ilmselt kaks alumist poogendit koos okstega välja. Nüüd loen lõpetatuks uute õunasortide aeda toomise, teen sellise väljaütlemise. Muidugi, käin ka edaspidi uudishimuliku pilguga ringi, aga minu aias on suvi-, suvelõpu-, sügis-, talvehaku ja talisorte minu jaoks piisavalt.


2 kommentaari:

  1. Anonüümne26.4.23

    Mis sorti poogendid on?
    Kas Sa aprikoosi- ja virsikupuid ka kasvatad?
    Vahur

    VastaKustuta
    Vastused
    1. 'Liberty'.
      Oma aia iseärasuste tõttu pole mul mõtet luuviljalistega eriti katsetada; mõned ploomid-kirsid on. Kaitseistandikke ma ei taha, ja paarist tuulekoridorist pole pääsu, soo pealt külastab vahel aeda külmalaam ja lehtpuudest koosnev metsatukk on hea koht hõbelehisusele.

      Kustuta