reede, 26. september 2014

SÜGISE ALGUSE VÄRVID

Kabatšoki tumeroheline koor ja see teine värv.
Eile ostsin sea raguud, et lähen koju, võtan punapeedid maast ning korraldan keldris. Kont annab supile õige maitse, ribi oleks kõige parem. Vaatasin täna hommikul, et mida siis esimene paari päeva tagune külm aias oli teinud. Üks noor kabatšokk oli kasvamist jätkanud ja külmast pääsenud, kummaline, nagu keegi oleks käsi tema peal hoidnud. Peedid olin katteloori alla jätnud, peterselle tõmbasin siit-sealt, küüslauke tõin kuurialt korvist. Vähe komponente ja ühegagi ei koonerdanud. Ennelõunat tegin pliidi alla tule, et saab sooja ja kõhu täis... päevapeale toimetan peetidega edasi.
Esimese portsuna panin liha keema; riisusin veidi vahtu ja panin rosmariini, soola ja pipra, teise portsuna lisasin riivitud peedid ja tükeldatud peterselli-juured ja rohelised varred-lehed ja küüslaugu, viimaks, kolmanda portsuna lisasin tükeldatud kabatšoki; esimest, teist ja kolmandat sai ühepalju. Kui kõik oli valmis, noppisin raguu supist välja ja asemele panin sulajuustu. Kõik.  
-
Hall päev kattis akna vihmapiiskadega, tund aega sadas. Ehk siis homme toimetan keldris.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar