neljapäev, 16. aprill 2015

AED

Leib on otsas. Ei viitsi poodi minna. Täna teen siis jahukoti kõrval mõeldud mõtet teoks. Kolm muna on veel alles. Täna söön siis naati.


Naat.

Aiamaal on küüslauku ja

murulauku.

Keetsin potipõhja jagu kartuleid; muljusin neid tainakausis toeka kahvliga puruks, lisasin munad, naadi, jahu ja näputäis soola ja kõik. Tahtsin, et naadi maitse jääks puhtaks, et mis maitsega nõnda on? Mulle tundub, et naadis on midagi muskaatpähkli-pärast.

Need minu tehtud gnocchi'd said liiga suured, esimest korda tegin. Nende nikerdamiseks on vaja võtta aega või eelnevalt kõvasti harjutada. Miskipärast mina ei suutnud keevat vett pliidi-pealt kõrvale tõsta ja nii ma tegin kähku. Keetes lähevad nad poole suuremaks. 

Sellised rohmakad nad said; enne vette kukutamist pitsitasin neid pöidla ja nimetis-sõrme vahel.

Kastmes kasutasin küüslauku; pruunistasin teda rohkes rapsiõlis koos lusikatäie nisujahuga; peale valasin gnocchide keedu-vett. Lisasin ka natuke pipart ja soola. Lõpuks veel sortsu cava-äädikat, et maitse oleks rikkam.

Peale pisut murulauku ja küll sai hea!


2 kommentaari:

  1. Uskumatu, et naat juba nii suur on. Taldrik näeb väga isuäratav välja, kevadine vägi ju sees :)

    VastaKustuta
  2. Aijee, seda peaks lausa proovima järele teha!:)
    Meil võib ju ühte või teist nappida, aga naadipuudust kevadel eestimaa peal ei ole.

    VastaKustuta