esmaspäev, 24. juuni 2024

Suvi

Vaade aknast. Olen vaatega väga rahul. Mesilased korjavad naadiõitelt päikselistes kohtades nektarit päris usinasti.

Õunapuude poogendid on lahti seotud ja välja lõigatud. Suvist õunapuude lõikamist on veel teha, saab kasvujõudu valitud võrsetele suunata, seda just kevadtalvel tugevamini kärbitud/kujundatud võrades.

See meristeempaljundatud kirss ei vasta sildil nimetatud sordile; ilmselt on 'Läti-Leedu madalkirss', millest mina lugu ei pea. Musträstas maiustab kirssidega, metsast käivad ka pasknäärid tiiru tegemas.

Ka jänes käib porgandis. Kasvatan ainult hiliseid sorte, mulle piisab suvel harvendusest.


neljapäev, 20. juuni 2024

Suvepäevad, õhtud

Tartu vaated...
Marja tänava kask Supilinnas,

Toomel.

-

Kodus...
redise teine, 22. mai külv. Täna sain porgandi maitse suhu, salati isekülv on otsas, kirsse on võtta...


reede, 7. juuni 2024

Kuldnokad lendasid mõned päevad tagasi pesakastist välja, varestel on täna juttu palju. Noored varesed on kohmakad lendama, veel ei seo poogendeid lahti.


pühapäev, 2. juuni 2024

Soojus

Õitsevad ruttu.




Kummel.

Rediseid ei jõua ära süüa, on ka eriti suured. 'French Breakfast 3' on otsas, on ka minu lemmik, kuigi olen teda kohanud eriilmelisena... parim on olnud pikem teravatipulisem Mr. Fothergills's-i päritolu. Pildil on 'Vienna' F1 (punane) ja 'Sniežka' (valge), viimane on rõikalikult kõva viljalihaga, ka maitse on kangem. Puitumise kiirust on neil veel vara võrrelda. Mulle meeldib kergem(mahedam) mahlasem redis rohkem. Teise (II) külvi tegin 'Solaris' F1-ga, nagu ka eelmisel aastal, loodan parimat.

Võrreldes eelmise aastaga algas sel aastal suvi 17 päeva varem.

Porgandi esimese külvi muldasin äsja, tilli ja koriandri isekülvi jätsin alles, sest on kohe-kohe parimat pakkumas.

Minu ainuke ettekülv sel aastal, külvasin külmaõrnu "kaheaastasi". Eks näeb, mis saab... kuiva tõttu istutasin võibolla liiga hilja, aga külvikastis oli neid lihtsam kasta.

Aedubadel tegin kolmekordse tihedusega kolmes vanuses seemne külvi; vanim variant (14. aastat vana) ei näidanud elu. Vast saan sel aastal võimalike ristumiste kiuste teha soovitud valiku.

Köömen.

Heinamaa serv.


Teeääred lähevad just hoolduse ajaks huvitavaks.

Tuulehoog kraavikalda pajudes.