kolmapäev, 30. oktoober 2019

Sügis I

Septembri viimane laupäev. Olin üksi tööl, vist kolm klienti käis, ilus ilm tuli äkki, ootamatult. Käisin pildimasinaga ringi, mõtlesin unarusest ja kõhedusest. Kui ei teaks, et töölised olid eile tööl ja esmaspäeval tulevad jälle ja et kohal on peremees-perenaine, siis oleks olnud hea jalutada. Jalutasin häiritult, kuigi silmasin ilu.

Teravalehised magnooljad, Magnolia acuminata kaks puud.

Paraadvaade. Enam ei ole mul häbi Järvselja taimeaia pärast. Esiplaanil vasakul kasvatatakse elupuid. Pole juhus, et väike, veidi eraldatuses olev taimeaed, kus töötasin, ei sattunud tööga siia blogisse, kordaminekud jäid minu üldise rahulolematuse varju. Mis siis ikkagi tehtud sai? Aastast-aastasse stabiilne aastakahjum sai vähendatud kolmandiku peale, võibolla vähemakski. Vähemalt endale tõestasin, et äri on lihtne: paku kvaliteetset kaupa hea hinnaga ja oledki mäel. Hulk taimi sai korda tehtud ja maha müüdud. Kliendid olid toredad ja külas käinud taimefriigid südant soojendavad. Aga minu kordaminekud häirisid taimeaia juhataja "autoriteeti", õnnetu juhataja oma piiratud mõtlemisega ei osanud "hoopide" all muud teha, kui et hakata vastu töötama. Mõned arenematud "enesenäitamised" võin ju andeks anda, aga valetamisi ei.




Järvselja Õppe- ja Katsemetskonna kontor.


Selgjärv.

Korgijalakas, Ulmus minor var. suberosa Rehder - Järvselja jahilossi pargis.

Kähar tamm, Quercus crispula.

Amuuri korgipuu, Phellodendron amurense. Amuuri korgipuu on üks minu lapsepõlve küla puudest, muljusin vetruvat koort tookord, ja nüüd. 

Endine Järvselja koolimaja, praegu on siin paar korterit ja raamatukogu.

Järvselja jahiloss.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar